Informații generale privind examenul teoretic (sala) și examenul practic (traseul)

Pentru a putea da examenul teoretic (sala) pentru prima dată trebuie să ajungeți la ghișeu pentru a vă înregistra dosarul în vederea examinării.

Pentru a ajunge la ghișeul la care se va face înregistrarea dosarului în vederea examinării sunt două posibilități:

  • mergeți direct la sediul SPCRPCIV din județul dvs. și luați bon de ordine și așteptați la coadă să vă vină rândul;
  • faceți o programare online pentru a ajunge la ghișeu într-o anumită zi și la o anumită oră, în limita locurilor libere. Programarea online se face urmând pașii detaliați în această pagină (Cum se face programare online la DRPCIV (DGPCI)).

După înregistrarea dosarului, chiar din acel moment, puteți merge oricând, în orice zi în care sala de examinare este deschisă, pentru a susține examenul teoretic (sala).

Vă recomandăm ca înainte de a pleca spre sediul instituției SPCRPCIV din județul dvs. să accesați site-ul acestora pentru a afla informații despre zilele și orele la care sunt deschise ghișeele pentru înregistrare dosar examinare și programul de la sala de examinare. De exemplu, pentru județul Cluj trebuie să ajungeți pe site-ul Instituției Prefectului Județului Cluj la secțiunea „Serviciul regim permise și înmatriculări - program”.


Dacă ați fost respins la examenul teoretic (sala) puteți susține un nou examen teoretic cel mai devreme în a 16 zi calendaristică de la susținerea examenului anterior pe care l-ați picat. În acest caz, având în vedere că ați mai înregistrat dosarul pentru examinare în trecut, vă veți prezenta direct la sala de examinare pentru a susține din nou examenul teoretic, fără a mai trece pe la ghișeu pentru înregistrarea dosarului.

După promovarea examenului teoretic (sala) vă puteți programa la examenul practic (traseul) folosind una dintre următoarele metode:

  • prin intermediul platformei informatice care afișează locurile disponibile. Aceasta apare pe ecranul calculatorului după promovarea examenului teoretic;
  • prin intermediul școlii de șoferi la care ați absolvit cursurile de școlarizare;
  • la ghișeele SPCRPCIV din județul dvs., cu sprijinul lucrătorilor de la ghișeele serviciului, fie pe baza de bon de ordine, fie pe baza de programare online pentru a ajunge la ghișeu.

Examenele teoretic și practic pentru obținerea permisului de conducere se pot susține în termen de un an de la data absolvirii scolii de șoferi. Data la care ați absolvit școala de șoferi se regăsește înscris pe fișa de școlarizare (certificatul de absolvire) din dosarul dvs..

Candidatul trebuie să aibă în atenție următoarele:

  • documentele din dosar să fie valabile la data înregistrării dosarului (cazier, fișă medicală, act identitate, viză de flotant) precum și la data susținerii probelor teoretică și practică;
  • în cazul adăugării de categorii, permisul de conducere trebuie să fie valabil la data susținerii probelor;
  • se interzice prezentarea la examen cu mijloace informatice de comunicare (telefoane mobile, camere video, căști).

30 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.