Marcajul longitudinal format dintr-o linie continuă simplă sau dublă interzice încălcarea acestuia. Semnificația acestui marcaj se respectă de către toți conducătorii de vehicule.
Trebuie știut că în situația în care întâlniți marcajul format dintr-o linie continuă și una discontinuă, alăturate, trebuie să respectați semnificația liniei celei mai apropiate în sensul de mers. Dacă linia cea mai apropiată este cea discontinuă, trecerea peste acel marcaj este permisă.
Răspunsul corect este: C
Regulament** - Articolul 77
[...]
(2) Marcajul longitudinal format dintr-o linie continuă simplă sau dublă interzice încălcarea acestuia.
[...]
Regulament** - Articolul 78
Marcajul longitudinal format dintr-o linie discontinuă simplă sau dublă permite trecerea peste acesta, dacă manevra sau reglementările instituite impun acest lucru.
Regulament** - Articolul 79
[...]
(2) Linia continuă se folosește în următoarele situații:
a) linia continuă simplă, pentru separarea sensurilor de circulație, a benzilor de același sens la apropierea de intersecții și în zone periculoase;
b) linia continuă dublă, pentru separarea sensurilor de circulație cu minimum două benzi pe fiecare sens, precum și la drumuri cu o bandă pe sens sau în alte situații stabilite de administratorul drumului respectiv, cu acordul poliției rutiere.
(3) În cazul marcajului longitudinal format dintr-o linie continuă şi una discontinuă alăturate, conducătorul de vehicul trebuie să respecte semnificaţia liniei celei mai apropiate în sensul de mers.
[...]
** Regulament = REGULAMENT de aplicare a OUG 195/2002 actualizat (Regulamentul codului rutier)
Lasă un comentariu