Materialele disponibile pe Școala Rutieră (texte, imagini, animații 3D, videoclipuri, fișiere audio) sunt protejate de legislația privind drepturile de autor și sunt puse la dispoziția utilizatorilor pentru învățare și pregătire personală.
Distribuirea acestora către alte persoane, pentru studiu, sau partajarea în scop educațional personal sunt permise. Totuși, utilizarea acestor materiale în alte scopuri, precum publicarea pe alte platforme, reproducerea totală sau parțială, modificarea în scopul pierderii urmei operei originale, utilizarea comercială și altele asemenea, fără acordul scris al autorilor, este interzisă și atrage răspundere legală.
Pentru folosirea acestor materiale în alt scop decât cel educațional personal vă rugăm să ne contactați pentru obținerea permisiunii.
În cazul constatării unei încălcări, ne rezervăm dreptul de a lua măsuri legale pentru protejarea proprietății intelectuale (acțiuni în instanță, cereri de despăgubire și/sau alte măsuri judiciare).
Pentru a păstra starea de vigilență pe tot parcursul deplasării, este necesar să vă concentrați atenția, dar adoptați o atitudine relaxată la volan, având control asupra efectuării tuturor manevrelor de care depinde siguranța călătoriei.
Vigilența reprezintă capacitatea conducătorului auto de a observa atent și susținut, de a supraveghea continuu ceea ce se întâmplă în jurul său atunci când conduce autovehiculul, pentru a putea preveni un accident.
Conducătorul auto trebuie să aibă atenția sporită și permanentă la tot ce se află și se petrece pe drum, la modul de funcționare a propriului vehicul, precum și la celelalte elemente de circumstanță, care pot fi întâlnite în traficul rutier. Atenția sporită nu trebuie să se manifeste ca o stare de încordare, de teamă de a nu greși, deoarece astfel se accentuează starea de oboseală sau stres. El trebuie să fie relaxat, dar nu excesiv detașat de ceea ce se întâmplă în jur, întrucât astfel scade atenția.
Răspunsul corect este: B
Lasă un comentariu