Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

% din tot PASUL 3 (0 din 1208)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 894 din 1208

În cazul plăgilor însoțite de hemoragii arteriale, persoanelor rănite trebuie să li se aplice un garou de cauciuc:

A deasupra plăgii;
B sub plagă;
C peste plagă.
⚠️ ATENȚIE! PROTEJAREA DREPTURILOR DE AUTOR! Click pentru detalii! ⚠️

Materialele disponibile pe Școala Rutieră (texte, imagini, animații 3D, videoclipuri, fișiere audio) sunt protejate de legislația privind drepturile de autor și sunt puse la dispoziția utilizatorilor pentru învățare și pregătire personală.

Distribuirea acestora către alte persoane, pentru studiu, sau partajarea în scop educațional personal sunt permise. Totuși, utilizarea acestor materiale în alte scopuri, precum publicarea pe alte platforme, reproducerea totală sau parțială, modificarea în scopul pierderii urmei operei originale, utilizarea comercială și altele asemenea, fără acordul scris al autorilor, este interzisă și atrage răspundere legală.

Pentru folosirea acestor materiale în alt scop decât cel educațional personal vă rugăm să ne contactați pentru obținerea permisiunii.

În cazul constatării unei încălcări, ne rezervăm dreptul de a lua măsuri legale pentru protejarea proprietății intelectuale (acțiuni în instanță, cereri de despăgubire și/sau alte măsuri judiciare).


Explicație (actualizată 2025)

Garoul este un cordon elastic, care este folosit pentru oprirea sângerării în cazul unor hemoragii care nu pot fi oprite altfel, de obicei în cazul plăgilor membrelor. Acesta se aplică deasupra rănii, pentru a micșora presiunea arterială în zona plăgii. Acesta nu se aplică direct pe piele ci peste o bucată de fașă sau alt material moale și se atașează neapărat un bilet pe care se notează numele victimei si ora exactă a aplicării garoului. În absența unui garou, se poate folosi: un fular, cordon, curea, cravată, șnur, elastic etc.

Deși în trecut se recomanda slăbirea garoului la fiecare 15 minute pentru a permite alimentarea cu sânge a membrului, practică nu mai este recomandată în prezent, deoarece poate agrava starea victimei. Consultați personalul specializat prin apel 112 înainte de a efectua această manevră.

Răspunsul corect este: A


Recomandări:
Curs de prim ajutor --> Curs de prim ajutor
Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

17 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2025. Toate drepturile rezervate.