Marcajul longitudinal format dintr-o linie discontinuă, simplă sau dublă, permite trecerea peste acesta.
Marcajul longitudinal format dintr-o linie continuă, simplă sau dublă, interzice încălcarea acestuia.
Însă atunci când marcajului longitudinal este format dintr-o linie continuă și una discontinuă alăturate, conducătorul de vehicul trebuie să respecte semnificația liniei celei mai apropiate în sensul de mers.
Marcajul longitudinal din imagine este format dintr-o linie continuă și una discontinuă alăturate. Vă este permisă încălcarea acestui marcaj și trecerea pe sensul opus de mers deoarece linia discontinuă este cea mai apropiată de vehiculul pe care îl conduceți.
Trebuie știut că, deși marcajul format dintr-o linie discontinuă simplă sau dublă permite trecerea peste acesta, o puteți face doar dacă manevra sau reglementările instituite impun acest lucru. De exemplu, se permite trecerea peste acesta la efectuarea manevrei de schimbare a benzii de circulație, la efectuarea manevrei de schimbare a direcției de mers sau la efectuarea manevrei de depășire.
Răspunsul corect este: B
Regulament** - Articolul 77
[...]
(2) Marcajul longitudinal format dintr-o linie continuă simplă sau dublă interzice încălcarea acestuia.
[...]
Regulament** - Articolul 78
Marcajul longitudinal format dintr-o linie discontinuă simplă sau dublă permite trecerea peste acesta, dacă manevra sau reglementările instituite impun acest lucru.
Regulament** - Articolul 79
[...]
(3) În cazul marcajului longitudinal format dintr-o linie continuă şi una discontinuă alăturate, conducătorul de vehicul trebuie să respecte semnificaţia liniei celei mai apropiate în sensul de mers.
[...]
** Regulament = REGULAMENT de aplicare a OUG 195/2002 actualizat (Regulamentul codului rutier)
Lasă un comentariu