Conducătorii de vehicule sunt obligați să respecte viteza maximă admisă pe sectorul de drum pe care circulă și pentru categoria din care face parte vehiculul condus, precum și viteza maxima impusă prin mijloacele de semnalizare. De exemplu, dacă vă deplasați pe un drum din interiorul localității trebuie să circulați cu o viteză care să nu depășească limita maximă de viteză pentru drumurile din interiorul localităților, aceasta fiind de 50 de km/h. Însă dacă întâlniți un mijloc de semnalizare care impune o altă limită maximă de viteză, cum ar fi indicatorul „Limitare de viteză” la 40 de km/h, veți respecta limita impusă de respectivul indicator și veți circula cu o viteză care să nu depășească 40 km/h, pentru că semnificația indicatoarelor se va respecta cu prioritate față de regulile de circulație.
Nu este obligatorie rularea, pe cât posibil, în treptele inferioare de viteză. Din contră, acest comportament al conducătorului de autovehicul duce la creșterea consumului de combustibil și implicit a poluării mediului.
Răspunsul corect este: A și B
Regulament** - Articolul 121
(1) Conducătorii de vehicule sunt obligaţi să respecte viteza maxima admisă pe sectorul de drum pe care circulă şi pentru categoria din care face parte vehiculul condus, precum şi cea impusă prin mijloacele de semnalizare.
(2) Nerespectarea regimului de viteză stabilit conform legii se constată de către poliţiştii rutieri, cu mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic.
[...]
** Regulament = REGULAMENT de aplicare a OUG 195/2002 actualizat (Regulamentul codului rutier)
Lasă un comentariu