Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

% din tot PASUL 3 (0 din 1200)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 1083 din 1200

Ce trebuie să aveţi în vedere la scoaterea persoanelor accidentate din autovehicul?

A ca operaţiunea să se desfăşoare rapid şi fără să provoace alte traumatisme;
B să nu se agraveze leziunile;
C să nu se îndepărteze indiciile care ar putea ajuta la explicarea modului în care s-a produs accidentul.

Explicație (actualizată 2024)

Pentru varianta  A 

Operațiunea de scoatere a persoanelor accidentate din autovehicul trebuie să se facă în așa fel încât să nu agraveze leziunile existente. În unele cazuri, dacă aceste proceduri se efectuează rapid, crește riscul de agravare a leziunilor existente sau de provocare a altor traumatisme.


Pentru varianta  B 

În cazul unui accident soldat cu persoane rănite în interiorul autovehiculului, la scoaterea acestora din autovehicul, trebuie să aveți în vedere să nu se agraveze leziunile. Dacă victimele nu sunt blocate, acestea vor fi scoase din autovehicul prin ridicare, în cazul în care victimele sunt blocate de parți ale autovehiculului, acestea se vor lăsa în mașină, fară a fi mișcate până la venirea echipajelor de descarcerare.


Pentru varianta  C 

Este interzisă îndepărtarea indiciilor care ar putea ajuta la explicarea modului în care s-a produs accidentul, dar dacă salvarea victimelor o impune, puteți îndepărta aceste indicii, dar la sosirea agenților care cercetează cazul le veți declara acestora ce anume a fost îndepărtat.


Răspunsul corect este: B

Găsiți aici curs de prim ajutor --> Curs de prim ajutor

Articole de referință (legislație 2024)

Pentru varianta  A 

Ține de primul ajutor.


Pentru varianta  B 

Ține de primul ajutor.


Pentru varianta  C 

OUG - Articolul 77

(1) Conducătorul unui vehicul implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii unei persoane este obligat să ia măsuri de anunţare imediată a poliţiei, să nu modifice sau să şteargă urmele accidentului şi să nu părăsească locul faptei.

Codul penal - Articolul 338

(1) Părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului sau de către instructorul auto, aflat în procesul de instruire, ori de către examinatorul autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, implicat într-un accident de circulaţie, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi fapta oricărei persoane de a modifica starea locului sau de a şterge urmele accidentului de circulaţie din care a rezultat uciderea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau mai multor persoane, fără acordul echipei de cercetare la faţa locului.

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

19 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.