Conducerea unui vehicul cu o viteză care este mai mică decât limită maximă de viteză admisă nu este considerată a fi comportament agresiv.
Este interzisă adoptarea unui comportament agresiv în conducerea acestora pe drumurile publice. Folosirea repetată a semnalelor sonore și/sau luminoase de natură a obliga nejustificat conducătorul de vehicul care circulă în fața sa să elibereze banda de circulație, precum și conducerea mopedului sau motocicletei având în contact cu partea carosabilă numai una dintre roți sunt considerate a fi comportament agresiv, fiind interzisă efectuarea acestor manevre pe drumurile publice.
Adoptarea unui comportament agresiv în conducerea vehiculelor pe drumurile publice se sancționează contravențional, astfel:
Răspunsul corect este: B și C
Legislația rutieră nu prevede nimic în acest sens.
OUG* - Articolul 54^1
(1) Se interzice conducătorilor de vehicule să adopte un comportament agresiv în conducerea acestora pe drumurile publice.
(2) Prin comportament agresiv se înțelege efectuarea, pe drumul public, de către conducătorul de vehicul, a uneia dintre următoarele manevre:
[...]
e) folosirea repetată a semnalelor sonore și/sau luminoase de natură a obliga nejustificat conducătorul de vehicul care circulă în fața sa să elibereze banda de circulație;
f) conducerea mopedului sau motocicletei având în contact cu partea carosabilă numai una dintre roți;
[...]
* OUG = ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 195 din 12 decembrie 2002 actualizată (Codul rutier)
Lasă un comentariu