Trebuie să facem diferența între următoarele două situații pe care le întâlnim în întrebările din chestionare:
În cazul acestei întrebări, având în vedere că este vorba despre un vehicul care circulă din sens opus, pe timp de noapte, aveți obligația ca de la distanța de cel puțin 200 de metri față de acesta să folosiți luminile de întâlnire, concomitent cu reducerea vitezei de deplasare.
În cazul în care în acel moment circulați cu luminile de drum (faza lungă) în funcțiune, trebuie să le schimbați cu luminile de întâlnire (faza scurtă), pentru a nu-i deranja pe cei din față, concomitent cu reducerea vitezei de deplasare.
În cazul în care în acel moment circulați având în funcțiune, în schimbul luminilor de întâlnire, luminile pentru circulația diurnă (DRL), trebuie să aprindeți luminile de întâlnire (faza scurtă), concomitent cu reducerea vitezei de deplasare.
Răspunsul corect este: C
Regulament** - Articolul 114
[...]
(2) Pe timpul nopții, la apropierea a două vehicule care circulă din sensuri opuse, conducătorii acestora sunt obligați ca de la o distanță de cel puțin 200 m să folosească luminile de întâlnire concomitent cu reducerea vitezei. Când conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier se apropie de un autovehicul care circulă în față să, acesta este obligat să folosească luminile de întâlnire de la o distanță de cel puțin 100 m.
** Regulament = REGULAMENT de aplicare a OUG 195/2002 actualizat (Regulamentul codului rutier)
Lasă un comentariu