Tramvaiele se depășesc, de regulă, pe partea dreaptă a acestora. Tramvaiele aflate în mers pot fi depășite și pe partea stângă atunci când drumul este cu sens unic sau când între șina din dreapta și marginea trotuarului nu există spațiu suficient pentru efectuarea manevrei.
Motocicleta execută corect manevra de depășire a tramvaiului prin partea dreaptă, conform cu regula generală pentru depășirea tramvaielor, detaliată mai sus.
Autoturismul roșu execută corect manevra de depășire a tramvaiului prin partea stângă, conform cu excepția de la regula generală care spune că tramvaiele aflate în mers pot fi depășite și pe partea stângă atunci când între șina din dreapta și marginea trotuarului nu există spațiu suficient, excepție detaliată mai sus.
Presupunând că intersecția este dirijată și depășirea vehiculelor este permisă, ambii conducători ai autovehiculelor execută corect manevra de depășire a tramvaiului.
Răspunsul corect este: A
OUG* - Articolul 45
[...]
(5) Depăşirea se efectuează numai pe partea stângă a vehiculului depăşit. Tramvaiul sau vehiculul al cărui conducător a semnalizat intenţia şi s-a încadrat corespunzător părăsirii sensului de mers spre stânga se depăşeşte prin partea dreapta.
(6) Tramvaiul aflat în mers poate fi depăşit şi pe partea stângă atunci când drumul este cu sens unic sau când între şina din dreapta şi marginea trotuarului nu există spaţiu suficient.
* OUG = ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 195 din 12 decembrie 2002 actualizată (Codul rutier)
Lasă un comentariu