Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

% din tot PASUL 3 (0 din 1200)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 444 din 1200

Conducătorul autoturismului din imagine va circula cu:

A 80 km/h;
B 90 km/h;
C 100 km/h.

Explicație video (actualizată 2024)

Explicație (actualizată 2024)

Conducătorul autoturismului din imagine circulă pe un drum național european (E). Viteza maximă admisă pe această categorie de drum pentru conducătorii de autovehicule din categoria B este de 100 km/h. Însă în imagine observăm că autovehiculul are atașat semnul distinctiv pentru conducătorii de autovehicule care au o vechime mai mica de un an de la obținerea permisului de conducere, iar viteza maximă admisă pentru aceștia este cu 20 km/h mai mică decât viteza maximă admisă pentru categoria din care fac parte autovehiculele conduse.

Prin urmare, din viteza maximă admisă de 100 km/h scădem cei 20 km/h și avem o diferență de 80 de km/h. Astfel, viteza maximă admisă pentru conducătorul autoturismului din imagine este de 80 km/h.

Răspunsul corect este: A


Recomandări:
Reguli pentru conducătorii începători - Lecție Audio-Video --> Codul Rutier - Obligații și interdicții pentru conducătorii de autovehicule începători
Vitezele maxime admise pe diferitele categorii de drumuri în funcție de autovehiculul condus - Lecție Audio-Video --> Codul Rutier - Viteza de deplasare

Articole de referință (legislație 2024)

OUG* - Articolul 50

(1) Vitezele maxime admise în afara localităților pentru categoriile de autovehicule prevăzute în anexa nr. 1 sunt următoarele:
a) 130 km/h pe autostrăzi, 120 km/h pe drumurile expres, 100 km/h pe drumurile naționale europene (E) și 90 km/h pe celelalte categorii de drumuri, pentru autovehiculele din categoriile A și B;
[...]
(4) Viteza maximă admisă în afara localităților pentru autovehiculele ai căror conducători au mai puțin de un an practică de conducere sau pentru persoanele care efectuează pregătirea practică în vederea obținerii permisului de conducere este cu 20 km/h mai mică decât viteza maximă admisă pentru categoria din care fac parte autovehiculele conduse.

Regulament** - Articolul 147

Conducătorul de autovehicul sau de tramvai este obligat:
[...]
6. să aplice pe parbrizul şi pe luneta autovehiculului semnul distinctiv stabilit pentru conducătorii de autovehicule începători, dacă are o vechime mai mica de un an de la obţinerea permisului de conducere.
[...]

Regulament** - Articolul 149

(1) Conducătorul de autovehicul sau de tramvai cu o vechime mai mica de un an de la data obţinerii permisului de conducere are obligaţia de a aplica semnul distinctiv sub forma unui disc de culoare galbenă, cu diametrul de 100 mm, care are în centru semnul exclamării, de culoare neagră, cu lungimea de 60 mm şi diametrul punctului de 10 mm, după cum urmează:
[...]
b) la celelalte autovehicule, pe parbriz, în partea din dreapta jos şi pe lunetă, în partea stângă jos;
[...]


* OUG = ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 195 din 12 decembrie 2002 actualizată (Codul rutier)
** Regulament = REGULAMENT de aplicare a OUG 195/2002 actualizat (Regulamentul codului rutier)

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

22 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.