Materialele disponibile pe Școala Rutieră (texte, imagini, animații 3D, videoclipuri, fișiere audio) sunt protejate de legislația privind drepturile de autor și sunt puse la dispoziția utilizatorilor pentru învățare și pregătire personală.
Distribuirea acestora către alte persoane, pentru studiu, sau partajarea în scop educațional personal sunt permise. Totuși, utilizarea acestor materiale în alte scopuri, precum publicarea pe alte platforme, reproducerea totală sau parțială, modificarea în scopul pierderii urmei operei originale, utilizarea comercială și altele asemenea, fără acordul scris al autorilor, este interzisă și atrage răspundere legală.
Pentru folosirea acestor materiale în alt scop decât cel educațional personal vă rugăm să ne contactați pentru obținerea permisiunii.
În cazul constatării unei încălcări, ne rezervăm dreptul de a lua măsuri legale pentru protejarea proprietății intelectuale (acțiuni în instanță, cereri de despăgubire și/sau alte măsuri judiciare).
Atunci când urmează să fiți depășit aveți obligația de a nu mări viteza de deplasare și de a circula cât mai aproape de marginea din dreapta a părții carosabile sau a benzii pe care vă deplasați.
Aparatura de detectare a sistemelor radar este acel dispozitiv (detector radar) folosit de conducătorii de autovehicule pentru a-i anunța dacă în apropiere se află un aparat radar. Atenție, între detectorul de radar și anti-radar este o diferență mare. Detectorul de radar este permis de lege și doar vă avertizează despre prezența aparatelor radar. Anti-radarul NU este permis de lege, este acel aparat care bruiază semnalul emis de aparatul radar al poliției pentru ca aceștia sa nu vă poată intercepta viteza cu care vă deplasați.
Prin urmare, aparatura de detectare a sistemelor radar o folosiți chiar dvs. și este lipsit de logică să vă fie interzis să măriți viteza de deplasare la sesizarea acestei aparaturi.
Pe timpul nopții, nu vă este interzis să măriți viteza de deplasare, atât timp cât nu depășiți viteza maximă admisă pe sectorul de drum respectiv pentru categoria din care face parte autovehiculul condus.
Dar trebuie reținut că pe timpul nopții, atunci când întâlniți un alt vehicul care circulă din sens opus, trebuie să folosiți luminile de întâlnire de la o distanță de cel puțin 200 de metri și să reduceți viteza de deplasare.
Răspunsul corect este: A
Regulament** - Articolul 119
Conducătorul de vehicul care urmează să fie depăşit este obligat:
a) să nu mărească viteza de deplasare;
b) să circule cât mai aproape de marginea din dreapta a părţii carosabile sau a benzii pe care se deplasează.
OUG* - Articolul 44
[...]
(4) În circulația pe drumurile publice se interzice deținerea la vedere, montarea și folosirea mijloacelor speciale de avertizare sonoră și luminoasă pe și în alte autovehicule decât cele prevăzute la art. 32 alin. (2), precum și deținerea, montarea sau folosirea pe autovehicule a sistemelor care perturbă buna funcționare a dispozitivelor de supraveghere a traficului.
[...]
Regulament** - Articolul 114
[...]
(2) Pe timpul nopții, la apropierea a două vehicule care circulă din sensuri opuse, conducătorii acestora sunt obligați ca de la o distanță de cel puțin 200 m să folosească luminile de întâlnire concomitent cu reducerea vitezei. Când conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier se apropie de un autovehicul care circulă în față să, acesta este obligat să folosească luminile de întâlnire de la o distanță de cel puțin 100 m.
[...]
** Regulament = REGULAMENT de aplicare a OUG 195/2002 actualizat (Regulamentul codului rutier)
Lasă un comentariu